Duna Autó Lízing - Előnyök

OPERATÍV LÍZING, TARTÓS BÉRLET

A gondtalan vezetés nem extra felszereltség! Válassza ALL-IN szolgáltatásunkat akár már egy autó esetén is!

Ha egy vállalkozás céges gépjármű beszerzésében gondolkodik, akkor biztosan felmerül a tartós bérlet, vagy más néven az operatív lízing lehetősége. Mégis sokszor egy átlagos KKV a céges gépjárművet megvásárolja vagy lízingeli, ugyanakkor az irodáját bérli … Pedig az ingatlan értékálló, az autó pedig hamarabb elveszti az értékét.

Íme számos érv, hogy miért ne gondolkodjunk fordítva, milyen előnyei vannak a céges autó tartós bérletének:

ADÓ-OPTIMALIZÁLÁS, KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG

Egy autó kiválasztásában sokszor döntenek szubjektív, érzelmi, használati szempontok, de egy cégautó esetében leggyakrabban a döntő érv, hogy ténylegesen mennyi az autó teljes fenntartási költsége (TCO). Ebben pedig a bérlet verhetetlen. Nézzük, miért:

 • A nettó bérleti díj 100%-ban költségként leírható, ezzel csökken a cég adóalapja.
 • A bérleti díj ÁFA tartalma személyutó esetén is visszaigényelhető a jogszabállyal összhangban (50%-100%).
 • A cég hitelképességétől függően akár 0% önerővel is köthető bérleti szerződés.
 • A bérleti díj a finanszírozáson kívül a fenntartási költségeket is (szerviz, gumiabroncs, adók, biztosítások, segélyszolgálat, stb.) tartalmazza bérlő igényei szerint, így fenti előnyök ezekre is élnek, más finanszírozási termékekkel ellentétben.
 • A bérleti díj számításának alapja a nettó beszerzési érték és valós piaci maradványérték, így alacsonyabb a finanszírozott összeg, ezáltal jelentősen csökken a havi fizetendő díj.
 • Bérbeadó flottavásárlóként az átlagosnál jóval magasabb kedvezményt tudunk elérni mind az autó beszerzési ára, a szervizdíjak, valamint a gumiabroncsok esetében – és ezeket a kedvezményeket a bérlő javára érvényesítjük a díjakban.
 • Szerződés-, és rendeltetésszerű használat végén nincs a futamidő végén elszámolás a gépjármű értékén és a szerviz költségeken.
 • A bérelt gépjármű a bérbeadó könyveiben kerül aktiválásra, így a bérlő számára ez mérlegen kívüli tétel lesz. Nem a bérlő számolja el az értékcsökkenést, javulnak a hitelképességet tükröző mutatói. A cégautó nem kerül a bérlő könyveibe, a bérleti díjakat a bérlő az igénybe vett szolgáltatások között, vagyis költségként számolja el. A gépjárművásárláshoz nem kell hitelt felvenni, nem kell a vállalkozás forrásait tárgyi eszközökben tartani.

HOZZÁADOTT ÉRTÉK

A közvetlen előnyök mellett egyéb hozzáadott értéke is van a tartós bérleti konstrukciónak:

 • Egyszerű könyvelés: havonta egyetlen bérleti díj számlát kap, egyetlen szolgáltatóval áll kapcsolatban
 • Egyszerű ügyintézés, erőforrások és idő megtakarítása: a céges gépjármű üzemeltetésének gondja a bérbeadóé, nem az Öné. Bérbeadó intézi a beszerzést, használt autó beszámítást, forgalomba helyezést, bejelentéseket, szervizelést, gumiabroncs cseréket, káresemények rendezését, fizeti a biztosításokat, adókat, értékesíti a használt autót.
 • Tervezhetőség: a futamidő alatt a várható havi bérleti díj azonos, a gépjármű üzemeltetésével kapcsolatos költségek az átalánydíjak révén előre kalkulálhatók, a ráfordítások egyenletesen oszlanak el, nincsenek váratlan kiadások.
 • Rugalmasság: testre szabott szolgáltatáscsomagok révén azt veszi a bérlő igénybe és csak azért fizet, amire valóban szüksége van.
 • Mobilitás: a cégautó munkaeszköz, melynek kiesése plusz problémákat okoz vállalkozása számára. Szolgáltatásaink révén biztosítjuk, hogy ne maradjon autó nélkül.
 • Személyes ügyintézés: nálunk nem talál diszpécser szolgálatot, vagy call centert. Kollégáink személyesen állnak rendelkezésére.
 • Hitelképesség: Ha induló vállalkozásként, vagy gyengébb pénzügyi mutatókkal nem talál finanszírozót, mi akkor is igyekszünk megoldást találni Önnek.

© Rapid Rent Autó Kft. Minden jog fenntartva.
Védjegyoltalom, Szerzői jog: A Rapid Rent Kft. honlapján szereplő nevek, logók, grafikák, tájékoztatók és egyéb információs anyagok, illetve letölthető dokumentumok védjegyoltalom illetve szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen formában, akár részben, akár egészben történő, a saját személyes használatot meghaladó vagy attól eltérő célú felhasználása – így különösen annak tárolása, kinyomtatása, terjesztése, átruházása – csak a Rapid Rent Kft. előzetes írásbeli engedélyével lehetséges. A honlap oldalainak, adatainak, vagy egyéb elemeinek teljes vagy részleges másolása vagy bemutatása tilos, a jogosulatlan felhasználása törvénysértő.