Duna Autó Lízing - Szolgáltatások

OPERATÍV LÍZING, TARTÓS BÉRLET

A gondtalan vezetés nem extra felszereltség! Válassza ALL-IN szolgáltatásunkat akár már egy autó esetén is!

Ha egy vállalkozás céges gépjármű beszerzésében gondolkodik, akkor biztosan felmerül a tartós bérlet, vagy más néven az operatív lízing lehetősége. Mégis sokszor egy átlagos KKV a céges gépjárművet megvásárolja vagy lízingeli, ugyanakkor az irodáját bérli … Pedig az ingatlan értékálló, az autó pedig hamarabb elveszti az értékét.

Íme számos érv, hogy miért ne gondolkodjunk fordítva, milyen előnyei vannak a céges autó tartós bérletének:

ADÓ-OPTIMALIZÁLÁS, KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG

Egy autó kiválasztásában sokszor döntenek szubjektív, érzelmi, használati szempontok, de egy cégautó esetében leggyakrabban a döntő érv, hogy ténylegesen mennyi az autó teljes fenntartási költsége (TCO). Ebben pedig a bérlet verhetetlen. Nézzük, miért:

 • A nettó bérleti díj 100%-ban költségként leírható, ezzel csökken a cég adóalapja.
 • A bérleti díj ÁFA tartalma személyutó esetén is visszaigényelhető a jogszabállyal összhangban.
 • A bérleti díj a finanszírozáson kívül a fenntartási költségeket is (szerviz, gumiabroncs, adók, biztosítások, segélyszolgálat, stb.) tartalmazza bérlő igényei szerint, így fenti előnyök ezekre is élnek, más finanszírozási termékekkel ellentétben.
 • A bérleti díj számításának alapja a nettó beszerzési érték és valós piaci maradványérték, így alacsonyabb a finanszírozott összeg, ezáltal jelentősen csökken a havi fizetendő díj.
 • Bérbeadó flottavásárlóként az átlagosnál jóval magasabb kedvezményt tudunk elérni mind az autó beszerzési ára, a szervizdíjak, valamint a gumiabroncsok esetében – és ezeket a kedvezményeket a bérlő javára érvényesítjük a díjakban.
 • A bérelt gépjármű a bérbeadó könyveiben kerül aktiválásra, így a bérlő számára ez mérlegen kívüli tétel lesz. Nem a bérlő számolja el az értékcsökkenést, javulnak a hitelképességet tükröző mutatói.
 • A cégautó nem kerül a bérlő könyveibe, a bérleti díjakat a bérlő az igénybe vett szolgáltatások között, vagyis költségként számolja el. A gépjárművásárláshoz nem kell hitelt felvenni, nem kell a vállalkozás forrásait tárgyi eszközökben tartani.

HOZZÁADOTT ÉRTÉK

A közvetlen előnyök mellett egyéb hozzáadott értéke is van a tartós bérleti konstrukciónak:

 • Egyszerű könyvelés: havonta egyetlen bérleti díj számlát kap, egyetlen szolgáltatóval áll kapcsolatban
 • Egyszerű ügyintézés, erőforrások megtakarítása: a céges gépjármű üzemeltetésének gondja a bérbeadóé, nem az Öné. Bérbeadó intézi a beszerzést, használt autó beszámítást, forgalomba helyezést, bejelentéseket, szervizelést, gumiabroncs cseréket, káresemények rendezését, fizeti a biztosításokat, adókat, értékesíti a használt autót.
 • Tervezhetőség: a futamidő alatt a várható havi bérleti díj azonos, a gépjármű üzemeltetésével kapcsolatos költségek az átalánydíjak révén előre kalkulálhatók, a ráfordítások egyenletesen oszlanak el, nincsenek váratlan kiadások.
 • Rugalmasság: testre szabott szolgáltatáscsomagok révén azt veszi a bérlő igénybe, amire valóban szüksége van.
 • Hitelképesség: Ha induló vállalkozásként, vagy gyengébb pénzügyi mutatókkal nem talál finanszírozót, mi akkor is találunk Önnek megoldást.

FINANSZÍROZÁS

A finanszírozási díj számításánál a beszerzési árat, a futamidőt, a futásteljesítményt, az ezek alapján meghatározott maradványértéket, valamint a felszámított ügyleti kamatot vesszük alapul. A finanszírozás forintalapú, változó vagy fix kamatozású. A futamidő 1-5 év között határozható meg. Ügyfeleink bármilyen személygépjárművet, illetve 3,5 tonna alatti kishaszongépjárművet bérelhetnek cégünktől.

FLOTTAKEZELÉSI SZOLGÁLTATÁSOK

A bérleti díj finanszírozáson felüli részét képező flottakezelési szolgáltatásokat két csoportba oszthatjuk.

 • ALAPSZOLGÁLTATÁSOK
  • biztosítások (GFB, CASCO)
  • adók (cégautó adó, teljesítményadó)
  • karbantartás: szolgáltatásunk tartalmazza a gépjárműgyártó által előírt, időszakos kötelező szervizek, revíziók költségét a szerződésben szereplő futamidő tartama alatt
  • gumiabroncs-kezelés: téli-nyári abroncsok beszerzésének, tárolásának, szerelésének költségét tartalmazza a futamidő alatt
  • kárügyintézés, adminisztráció
 • KIEGÉSZTŐ SZOLGÁLTATÁSOK (Az alapszolgáltatásokon felül választható szolgáltatások)
  • LeaseGAP biztosítás: totál-, vagy lopáskár esetén fedezetet nyújt a finanszírozási veszteségre
  • Karbantartás Plusz: a karbantartási szolgáltatásunk kiegészítve a tervezhető eseti javítások költségeivel (pl. fékbetét, féktárcsa, kuplung rendeltetésszerű használat mellett)
  • Hozom-viszem szolgáltatás: Budapest területén időszakos karbantartás, káresemény, eseti meghibásodás, gumiabroncscsere esetén áll rendelkezésre
  • Csereautó: időszakos karbantartás, káresemény, egyéb meghibásodás esetén biztosítjuk a mobilitást
  • Assistance szolgáltatás: 0-24 órás segélyszolgálat baleset, műszaki meghibásodás esetén
  • Üzemanyagkártya: Shell, OMV üzemanyagkártyák biztosítása, amelyek révén egyszerűen, készpénz fizetése nélkül, biztonságosan és kedvezményesen tankolhat
  • Útvonal nyilvántartás: az elszámolásokhoz alkalmazható professzionális szoftver
  • Flottariport: kimutatások, statisztikák a kezelt gépjárművekről
  • Tanácsadás, car policy kialakítás: ügyfeleink igénye szerint (részletek)

MOBILITÁS PRO

Mi nem az olajat cseréljük évente az autójában – a céges autóját cseréljük le évente!

Kihasználná az operatív lízing, vagy más néven a tartós bérlet nyújtotta előnyöket, de szeretne évente új autót használni, vagy évente kipróbálni egy másik vadonatúj modellt? Mindezt változatlan havidíj fizetése mellett?

Sokszor nehéz a választás, hiszen több, a célnak, árnak, havidíjnak, egyedi igényeknek megfelelő modell van a palettán. Az ügyfél keretébe több típus is beleférne, de a használóknak eltérő az ízlése. Az autózás óriási ütemben fejlődik, évről-évre jelennek meg új modellek, technológiák, fejlesztések, felszereltségek.

Segítünk Önnek ezek összehangolásában!

Válasszon egy új gépjárművet a Duna Autó óriási kínálatából, használja adott havidíjért és egy év után döntsön: használja tovább vagy egy ugyanolyan típusú, de vadonatúj autóra cseréli le, esetleg egy kategóriában, árban hasonló másik új modellt választana és fizetne érte változatlan havidíjat. Díjaink természetesen tartalmazzák a gépjármű üzemeltetés költségeit is, így nem kell foglalkoznia az adókkal, biztosításokkal, szervizeléssel, gumiabroncsokkal – mindent mi végzünk Ön helyett.

A cégautó ne csak munkaeszköz legyen! Élvezze azt a változatosságot, amelyet kizárólag a Duna Autó tud Önnek és cégének nyújtani.

A Mobiltás Pro szolgáltatásban elérhető modellekről és feltételekről érdeklődjön munkatársainknál!

© Rapid Rent Autó Kft. Minden jog fenntartva.
Védjegyoltalom, Szerzői jog: A Rapid Rent Kft. honlapján szereplő nevek, logók, grafikák, tájékoztatók és egyéb információs anyagok, illetve letölthető dokumentumok védjegyoltalom illetve szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen formában, akár részben, akár egészben történő, a saját személyes használatot meghaladó vagy attól eltérő célú felhasználása – így különösen annak tárolása, kinyomtatása, terjesztése, átruházása – csak a Rapid Rent Kft. előzetes írásbeli engedélyével lehetséges. A honlap oldalainak, adatainak, vagy egyéb elemeinek teljes vagy részleges másolása vagy bemutatása tilos, a jogosulatlan felhasználása törvénysértő.